Norsk MJ Forum
Norsk MJ Forum
Hjem | Profil | Aktive temaer | Aktive avstemminger | Medlemmer | Søk | OSS
Bruker:
Passord:
Lagre passord
Glemt ditt passord?

 Alle fora
 Norsk MJ forum
 Bygging av moduler
 Dobbeltspor
 Nytt tema  Topic Locked
 Skrivervennlig
| More
Forfatter Previous Topic Tema Next Topic  

kvisli

135 Posts

Posted - 11/02/2002 :  21:33:18  Show Profile
Hei.

Jeg har en stund lurt på om jeg bør bygge moduler. Jeg vet at noen bygger enkelsporede Fremo-moduler i N-skala, men Fremo har også en standard for dobbeltsporede N-moduler. Er det noen her som bygger slike?

Det slår meg at man med dobbeltspor på modulen dobler kjørelengden mot et mindre tillegg i kostnad og arbeid. Er det noen teknisk eller annen grunn til å holde seg borte fra dobbeltspor dersom man ikke spesielt har en enkeltsporet strekning som forbilde?

-Bjørn Kvisli

halvors

406 Poster

Posted - 11/02/2002 :  23:37:12  Show Profile  Visit halvors's Homepage
Jeg har så langt ikke hørt om noen som bygger dobbeltspor her i Norge, hverken i N eller H0. Det er forsåvidt riktig at du får dobbelt så mye spor på modulen, men ikke at kjørelengden blir lengre. Du vil, med Fremo's trafikkmønster, allikevel bare kjøre over modulen en gang pr. strekning. Du kan selvsagt utnytte dette annerledes om du inkluderer modulen i et hjemmeanlegg.

Skal dobbeltspor-moduler bygges er det viktig at man begynner med to moduler som gir en overgang mellom enkelt- og dobbeltspor, enten en stasjon eller på fri linje. Ellers vil det ikke være noe særlig nyttig med dobbeltspor .
Min erfaring fra H0 er at en strekning med dobbeltspor er flott å kjøre på, men den må være ganske lang for at den skal fungere etter hensikten.

Hilsen Halvor


Go to Top of Page

n/a

126 Poster

Posted - 12/02/2002 :  00:23:46  Show Profile
Etter Arendaltreffet i fjor hvor jeg fikk oppleve hvor gøy det kan være å bare ha enkeltsporet bane kontra mitt store N-anlegg i barndommen som hadde massevis av dobbeltspor så har jeg kommet frem til denne konklusjon angående dobbeltspor:
Dobbelt så mye spor; halvparten så moro!.....

Go to Top of Page

Vestafor

Norway
87 Poster

Posted - 12/02/2002 :  10:54:22  Show Profile  Visit Vestafor's Homepage
Jeg bygger N-moduler men har ikke tenkt på å bygge dobbeltspor. Har en stsjon
med dobbeltspor i den ene ende, er ikke standard det skal for deles ut i to enkle spor.
Er enig med Halvor.
(Skal dobbeltspor-moduler bygges er det viktig at man begynner med to moduler som gir en overgang mellom enkelt- og dobbeltspor, enten en stasjon eller på fri linje. Ellers vil det ikke være noe særlig nyttig med dobbeltspor).

mvh
BHN
Go to Top of Page

kvisli

135 Poster

Posted - 12/02/2002 :  21:12:20  Show Profile
quote:

Det er forsåvidt riktig at du får dobbelt så mye spor på modulen, men ikke at kjørelengden blir lengre. Du vil, med Fremo's trafikkmønster, allikevel bare kjøre over modulen en gang pr. strekning.Nei, det er vel riktig at kjørelengden ikke øker, men du kan ha flere tog på samme streknig samtidig, og du kan ha trafikk i begge retninger samtidig. Jeg ville synes det var fint å ha to tog som møttes på strekningen.

-Bjørn Kvisli

Go to Top of Page
  Previous Topic Tema Next Topic  
 Nytt tema  Topic Locked
 Skrivervennlig
| More
Gå til:
Norsk MJ Forum © Alt innhold/innlegg eies av den enkelte bidragsyter. All bruk av innhold i annen sammenheng er forbudt uten etter nærmere avtale. Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04