Norsk MJ Forum
Norsk MJ Forum
Hjem | Profil | Aktive temaer | Aktive avstemminger | Medlemmer | Søk | OSS
Bruker:
Passord:
Lagre passord
Glemt ditt passord?

 Alle fora
 MJwiki.no - Online Modelljernbaneleksikon
 MJwiki.no - Hjelp
 MJwiki - Leksjon 2 - lag en ny artikkel
 Nytt tema  Svar til tema
 Skrivervennlig
| More
Forfatter Previous Topic Tema Next Topic  

ØyvindS

Denmark
1706 Posts

Posted - 08/03/2006 :  23:38:58  Show Profile  Reply with Quote
For å lage en ny side så er den enkleste måten, ved hjelp av "Søk" rubrikken til venstre på første siden. Skriv rett og slett inn artikkelnavnet du ønsker å bruke og klikk "Gå til". Da vil du få opp en "Søkeresultat" side hvor du kan velge å opprette din nye arikkel.

Hvis siden allerede finnes får du opp teksten til denne siden. Gå da tilbake igjen med nettleserens tilbakeknapp, og forsøk evt. på nytt med en alternativ tittel.

Det kan også hende at du får opp noen artikler på nogenlunde samme tema som du vil skrive om. Titt i så fall igjennom listen og se om det er noen som passer for deg allerde, dvs. kan du legge mer info inn i noen av dem?.

Klikker du opprett, så vises en side med noen formateringsvalg, og et felt hvor du kan skrive inn teksten din. Nedenfor dette feltet finnes knapper for Lagre, Forhåndsvis og Cancel.

Du skriver så din tekst, bruker knappen Forhåndsvis helt til du er fornøyd med tekst og utseende, og trykk deretter lagre.

* Tips 1: Trykk Enter 2 ganger for å få et linjeskift i teksten.

* Tips 2: Ordforklaringer og annet som kan tenkes å brukes også fra andre artikler bør legges i en egen artikkel.

* Tips 3: Link til andre sider på MJWiki angis med [[Navn på side|Tekst som vises]] - f.eks. [[ballastering|ballastering av spor]]. Linken peker da på siden "ballastering" men viser teksten "ballastering av spor" i teksten (i rødt hvis siden ikke finnes). Senere kan du klikke på denne linken, og automatisk komme til editeringsbildet for denne siden, hvis den ikke finnes fra før.

* Tips 4: En artikkel SKAL inneholde henvisning til en av de definerte hovedkategorier på startsiden (eller evt. en underkategori til disse). Det gjøres ved å legge til [[Kategori:navn på kategori]], f.eks. [[Kategori:Lokomotiver]] nederst i artiklen.

* Tips 5: Eksterne linker angis slik [webadressen navn_som_skal_vises]
( eks: [http:\\www.norskmjforum.no NorskMJforum] )

mvh Øyvind S
MJwiki.no
kategoriredaktør

-- rettet i tips 5 + eksempel

Edited by - ØyvindS on 08/03/2006 23:56:35
  Previous Topic Tema Next Topic  
 Nytt tema  Svar til tema
 Skrivervennlig
| More
Gå til:
Norsk MJ Forum © Alt innhold/innlegg eies av den enkelte bidragsyter. All bruk av innhold i annen sammenheng er forbudt uten etter nærmere avtale. Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04