Norsk MJ Forum
Norsk MJ Forum
Hjem | Profil | Aktive temaer | Aktive avstemminger | Medlemmer | Søk | OSS
Bruker:
Passord:
Lagre passord
Glemt ditt passord?

 Alle fora
 Norsk MJ forum
 Elektriske koblinger, data ++
 Blokksignalmodul
 Nytt tema  Svar til tema
 Skrivervennlig
| More
Forfatter  Tema Next Topic  

Aetesaki

Norway
103 Posts

Posted - 13/01/2007 :  22:42:29  Show Profile  Reply with Quote
Jeg har nettopp påbegynt en beskrivelse av en blokksignalmodul bygget rundt PICAXE18-mikrokontrolleren, på http://www.mjwiki.no/wiki/index.php/Blokksignalmodul.

Modulen skal bli et komplett sikringsanlegg for blokkstyring både for enkeltsporet og dobbelsporet drift. Modulen er kompatiblet med Svein-Martin Holts signalhoder, dersom motstandene i signalhodet byttes ut med 150 ohms motstandere.

Aetesaki
----
Av menneskets drifter er jernbanedriften den største, nest etter seksualdriften, og tett fulgt av bankdriften.

Edited by - Aetesaki on 13/01/2007 22:43:09

SveinR

Norway
710 Poster

Posted - 14/01/2007 :  00:45:59  Show Profile  Reply with Quote
Laget noe slikt en gang jeg også, men som alt annet så renner det bare bort. http://www.norskmjforum.no/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2593&SearchTerms=signal En av grunnen er vel at jeg ikke har behovet for det, har jo ikke noe anlegg . Den andre grunne var at jeg ville ha nedbremsing via DCC når det var rødt lys, samt at alt burde gå på LocoNet istede.

Men systemet fungerte igrunne veldig greit på slutten, nodene snakket med hverandre på en buss. Så forsignalet viste korrekt signal i forhold til signalet lengre fremme. Hadde også en fiffi funksjon der jeg kunne legge alle lys til rødt som en slags "nødstopp". Men med alle de dataprogrammene som finnes til digitale systemer i dag, så lages vel signal styringa greit der?

Mvh
-SveinR


http://www.modell-teknikk.tk

Edited by - SveinR on 14/01/2007 00:46:25
Go to Top of Page

Aetesaki

Norway
103 Poster

Posted - 14/01/2007 :  14:21:41  Show Profile  Reply with Quote
Vel, jeg vil helst unngå å ha datamaskinen koblet til banen, tross alt når man har forelska seg i Märklin så koster slik tilkobling blod, og det er ikke akkurat noe man har nok av. I tillegg så ønsker jeg at modulen skal kunne brukes på bl.a. fremo-moduler, og der er det heller ikke vanlig å ha med seg PC for å styre anlegget.

PICAXE-brikkene har innebygd kommunikasjonssystem, så sending av signalbilde til forsignal vil fungere ved første forsøk. Derfor unngår jeg eksperimenteringen med kommunikasjonene. Nødstopp kommer jeg ikke til å implementere, ei heller nedbremsing via DCC eller Märklin digital. Det siste er neppe mulig for PICAXE og det første finnes det allerede funksjon for på DCC og Märklin digital.

Aetesaki
----
Av menneskets drifter er jernbanedriften den største, nest etter seksualdriften, og tett fulgt av bankdriften.
Go to Top of Page

SveinR

Norway
710 Poster

Posted - 14/01/2007 :  15:05:13  Show Profile  Reply with Quote
MAn trenger ikke ha PC i mitt system heller, det tutler og går av seg selv Men med en PC kan man få opp signalbilde til alle signaler, samt sette alle til rødt..

Når du sier innebygget kommunikasjon, da snakker vi bare om kommunikajon mellom to brikker? Skal man ha flere så må man ha en form for bus, og id. Jeg har en forholdsvis enkel bus med en fast ID på hver blokksignalmodul.

Mvh
-SveinR


http://www.modell-teknikk.tk
Go to Top of Page

Aetesaki

Norway
103 Poster

Posted - 14/01/2007 :  19:05:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SveinR
Når du sier innebygget kommunikasjon, da snakker vi bare om kommunikajon mellom to brikker? Skal man ha flere så må man ha en form for bus, og id. Jeg har en forholdsvis enkel bus med en fast ID på hver blokksignalmodul.Vel..., du kan sette opp bussen på flere måter uavhengig av antall brikker på bussen, uansett trenger du en inngang og en utgang for toveis kommunikasjon. ID kan programmeres, men i så fall må man programmere en form for adressekontroll. Du kan bruke fast id dersom du ønsker det, men da må brikkene ha noe forskjellig program. Skal du programmere flere brikker med samme program vil det være en fordel at brikkene kan id-merkes etter at de er programmert. Uansett hvilken metode du bruker for id-merking vil ID-merket være inntakt så lenge du ikke laster opp et nytt program til brikken. Det er mulig å legge inn en mulighet for omprogrammering av id-merket i programmet.

I blokksignalmodulen vil jeg bruke enveis id-løs kommunikasjon, mens i prosjektet Digitalisering med PICAXE vil jeg bruke toveis kommunkasjon mot en CPU, der CPU'en automatisk id-merker nye brikker.

I tillegg til denne innebygde serielle kommunikasjonen som alle brikkene har, har enkelte brikker også I2C-bus, PC-tastatur inngang, PWM pulsutgang og IR. Sjekk http://www.mjwiki.no/wiki/index.php/PICAXE#Pinliste

Aetesaki
----
Av menneskets drifter er jernbanedriften den største, nest etter seksualdriften, og tett fulgt av bankdriften.
Go to Top of Page

SveinR

Norway
710 Poster

Posted - 14/01/2007 :  20:40:19  Show Profile  Reply with Quote
Nå gikk jeg inn på den PICAXE sia di for å sjekke hva dette egentlig er, og det visere seg jonat det er Microchips sine microkontrollere bak. Altså samme som jeg bruker. Hva slags ingang utgang disse har kommer helt ann på hvordan du programmerer chip'en. Et lite tips til slutt.. Disse chip'ene får du gratis hos www.microchip.com

Mvh
-SveinR


http://www.modell-teknikk.tk
Go to Top of Page

Aetesaki

Norway
103 Poster

Posted - 14/01/2007 :  22:03:51  Show Profile  Reply with Quote
Ja... PICAXE er en software videreutvikling av PIC-brikkene.
PICAXE08 f.eks er en programmert PIC12F629-I/P.
ELFA skal ha 1500kr for 120 uprogrammerte brikker + brenner på ca 1500kr.
Techsupplies.co.uk skal ha nesten 1900kr for 120 PIXAXE programmerte PIC12F629-I/P-brikker + 40kr for programkabel...
Enkel matematikk skulle tilsi at PICAXE-versjonen er ca. 1000kr billigere...
At PICAXE er lettere å programmere gjør ikke regnestykket vanskligere

Aetesaki
----
Av menneskets drifter er jernbanedriften den største, nest etter seksualdriften, og tett fulgt av bankdriften.

Edited by - Aetesaki on 14/01/2007 22:24:32
Go to Top of Page

beck6

Italy
2 Poster

Posted - 26/04/2019 :  11:27:09  Show Profile  Visit beck6's Homepage  Reply with Quote
Jeg bruker microcontroller og jeg har det samme problemet .. Har du løst det nå? https://www.allicdata.com/list.html?category_id=1900

allicdata
Go to Top of Page

Jyn

1 Poster

Posted - 22/05/2019 :  16:05:50  Show Profile  Visit Jyn's Homepage  Reply with Quote
Har det blitt funnet en løsning på dette ennå?

Jeg elsker arbeidet mitt og livet mitt

https://www.flexiriste.no/
Go to Top of Page

Haidilao

Germany
1 Poster

Posted - 07/01/2020 :  12:34:38  Show Profile  Reply with Quote
The resistor is generally called resistance directly in daily life. It is a current-limiting component. After the resistor is connected to the circuit, the resistance of the resistor is usually two pins, which can limit the current flowing through the branch connected to it. Those whose resistance cannot be changed are called fixed resistors. Variable resistance is called a potentiometer or variable resistor. The ideal resistor is linear, that is, the instantaneous current through the resistor is proportional to the applied instantaneous voltage. Variable resistor for voltage division. On the exposed resistor body, one or two movable metal contacts are pressed tightly. The position of the contact determines the resistance between either end of the resistor and the contact.(ERA-V27J271V) https://www.allicdata.com/product/resistors/specialized-resistors/era-v27j271v/2991038.html

john wilson
Go to Top of Page
   Tema Next Topic  
 Nytt tema  Svar til tema
 Skrivervennlig
| More
Gå til:
Norsk MJ Forum © Alt innhold/innlegg eies av den enkelte bidragsyter. All bruk av innhold i annen sammenheng er forbudt uten etter nærmere avtale. Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04