Shortcut:
aktive temaer

Hjem Forum Last opp filer Ressurser Reklamebanner Kontakt NMJF Om NMJF

 

Om Norsk MJ Forum


Norsk MJ Forum er Norges første virtuelle MJ miljø og er et frittstående diskusjonsforum og ressurssted som drives av ildsjeler for norsk MJ miljø i Norge.

Norsk MJ Forum ble flyttet til eget domene 16.01.2005. Selve diskusjonsforumet er videreført som det var når det lå på MJF's domene, men er nå et frittstående og uavhengig forum i forhold til MJF.

Her på Norsk MJ forum kan du være med på å diskutere spørsmål som har å gjøre med Modelljernbane(MJ) i Norge og andre land.

Forumet driftes på vegne av alle som er interessert i MJ i Norge. Den enkelte forfatter står ansvarlig for sine innlegg. Vi håper at dette kan bli en felles samlingsplass for "alt" som har med MJ å gjøre.

Ved å kunne samle mange forskjellige diskusjonsgrupper i et felles forum, vil det blant annet være mulig å søke på tvers av alle grupperinger.

Vi ber deg bare å huske på:

a) Innlegg med upassende innhold vil ikke bli tolerert. Disse vil bli fjernet/redigert.

Det kan f.eks. være ryktespredning, personangrep, mangel på respekt eller upassende språk.

b) Den som angriper eller kommer med sterke beskyldninger om navngitte personer eller andre forumdeltakere, kritikk av handlinger, må skrive under med fullt navn eller fullt navn og bosted må fremkomme i profil. Anonyme innlegg av denne typen vil bli fjernet.

c) Ingen brukernavn kan deles av flere personer uten at den som faktisk skriver innlegget identifiserer seg. Dette kan gjelde butikker, klubber, etc. Om brukernavn antas å bli misbrukt av flere, vil brukernavnet bli låst og innlegg vil bli fjernet.

d) Alle har rett til en mening – alle har plikt til å oppføre seg ordentlig.

e) Vis alminnelig respekt for trådens tema.

Om du føler deg provosert av et innlegg, tenk deg om 2 ganger før du poster et svar. Poster du noe som du gjerne vil ha fjernet, kan du selv fjerne det eller redigere det.

Skulle du ønske kontakt med webmaster privat, kan du sende en email direkte til webmaster og ta opp det du ønsker å snakke med webmaster om.

Forumet ble opprettet 7. april 2001 og offentliggjort 21. april 2001. I august 2001 ble det satt opp et nytt forum for test. 19. november 2001 ble det byttet forummoter, pga svært ustabile forhold hos network54.

Forumets regler er oppdatert 13.12.06


Noen tips og forklaringer til deg som bruker Norsk MJ forum

 • Registrer deg. Det er ikke nødvendig å registrere seg for å lese fra forumet, men det er mange fordeler med å registrere seg på forumet. Du kan blant annet sette opp hvilke deler av forumet du ønsker å få mail fra hver gang det skjer en oppdatering. Du kan opprette din egen forkortelse så du slipper å skrive navnet hver gang.
 • Du kan legge inn litt info om deg selv, med email, hjemmeside, interesser, etc.
 • Du kan få ut statistikk på hvor mange innlegg du eller andre har lagt inn.
 • Du kan få listet ut alle innlegg til en spesiell bruker om du ønsker det.
 • For å legge inn meldinger, må du være registrert. Da kan du også redigere og slette egne innlegg selv.
 • Registrer deg og  logg deg inn bare en gang. Neste gang du går inn på Norsk MJ forum, så er du logget inn(fra samme maskin) og du kan liste ut det som har skjedd siden sist du var inne, med linken ”active topics”.
 • Active topics er en nyttig knapp for  å kunne få listet ut det som har skjedd på forumet siden forrige gang du var inne på forumet. Her vil bare nye saker bli listet ut, slik at det er lett å få en god oversikt over trafikken på forumet.
 • Du kan også velge intervallet for oppdatering, for eksempel siden du sist var inne eller siste døgn.
 • Du kan også lagre en shortcut til active topics og gå direkte inn fra din egen browser ved å bruke din lagrede shortcut ”active topics”.
 • Redaksjonell styring fra driftsgruppen forekommer ikke på Norsk MJ forum, Driftgruppens rolle i dette er å tilrettelegge en tjeneste for norske MJ-interesserte, en felles møteplass for å kunne diskutere det som opptar oss vedrørende MJ. Alt fra generelle diskusjoner til spesifikke ting, som for eksempel  byggetips.
 • Sensur terskelen er ganske høy på Norsk MJ forum, men klare overtramp vil bli vurdert fjernet. Er det innlegg som du mener går over streken, send gjerne en email til webmaster, så skal innlegget vurderes.
 • Webmaster er autorisert av deltakerne på forumet, gjennom det deltakerne sier seg enig i ved registrering, til å redigere/fjerne innlegg som bryter med retningslinjer/policy.
 • Abonner med email på hele eller deler av forumet. Du kan få en email hver gang det legges inn et innlegg, enten på hele forumet, på enkelttemaer, eller på enkeltinnlegg du er spesielt interessert i. Se ikonene: Subscribe  og Unsubscribe
 • Oppdeling i temaer. Plassér ditt innlegg i rett kategori, og vis respekt for trådens innhold. Det gjør det lettere å finne tilbake til informasjon.
 • Søk i alle innlegg etter spesielle ord og temaer.
 • Linker til gamle MJ-forum + link til arkivet for gamle MJ-snakken.
 • Last opp bilder, link på forsiden.
 • FAQ, frequently asked questions, ofte stilte spørsmål: Her finner du svar på det meste om forumet. Du finner også en dansk versjon.
 • Bruk ”smileys” for å nyansere meldingen din. Les mer her.
 • Under feltet statistikk på forsiden, kan du se hvem som  til en hver tid er inne på forumet.